Activiteiten

 

De VVAD - Vlaamse Vereniging Angst en Dwang - komt doorgaans één keer per twee maanden samen met lotgenoten.

 

 

 

Meetings

 

In 2018 spreken we af op volgende zaterdagen

 

22 september in Brussel

15 december in Brussel

 

We verzamelen op zaterdag 22 september om 13:30u in het station Brussel-Centraal. We zien elkaar links van de loketten aan de ingang van Travel Center. Nadien wandelen we - zoals gewoonlijk - naar ons zaaltje. Daar is er gelegenheid om te praten bij een drankje. We bepalen in onderling overleg het gespreksthema van de dag.

 

Op zaterdag 20 december 2014 hielden de psychologen Yves Kerremans en Liesbeth Maes tijdens onze bijeenkomst een duo spreekbeurt en op zaterdag 27 augustus 2016 organiseerden we een workshop rond "Blijheid werkt aanstekelijk/Wat maakt me blij?" die werd begeleid door onze vice-voorzitster Lut.

 

Gelieve een paar dagen voor de bijeenkomst een berichtje te sturen naar voorzittervvad@proximus.be of te bellen naar 059 70 31 34 als je hierop aanwezig zal zijn. Dit om een idee te hebben hoeveel personen we mogen verwachten. Alvast bedankt!

 

 

Wil je op de hoogte gehouden worden van deze activiteiten dan kan je je hier inschrijven op onze uitnodigingse-mail.

 

 

 

Voordrachten

 

VVAD is zich ervan bewust dat ocs nog steeds een miskende stoornis is.

Om het taboe dat op ocs rust te helpen doorbreken willen wij graag voordrachten geven omtrent deze stoornis. We denken bijvoorbeeld aan scholen, verenigingen, ...

Wij willen benadrukken dat wij geen professionelen zijn, enkel ervaringsdeskundigen. In onze voordrachten schetsen we wel een kort stukje theorie over wat ocs in feite is, en we spreken ook over onze ervaring en over de behandeling.

Zo gaven we op maandag 22 maart 2010 een voordracht in Seniorama te Leuven. Er was tevens gelegenheid om nadien vragen te stellen. We verzorgden tevens ook al vorming voor mensen die in hun beroep regelmatig met mensen in contact komen die ocs kunnen hebben.

Wilt u een voordracht over ocs? Kan u een groep mensen samenbrengen die dit onderwerp interessant vinden? Dan kan u mailen naar voorzittervvad@proximus.be of voorzitter@vvad.be.

Tot binnenkort!

Met vriendelijke groeten,

Alex

Voorzitter VVAD

 

 

Persoonlijk aanbod van onze vice-voorzitster

 

 

Beste lotgenoten,

 

Mag ik me even voorstellen?

Ik ben Lut, vice-voorzitster van onze zelfhulpgroep.

 

Al geruime tijd volg ik geregeld cursussen ivm persoonlijke groei binnen de vormingsinstelling PRH (meer info op www.prh.be).

Via de Prh-methode kan je je eigen capaciteiten volop ontdekken en laten openbloeien, wat je brengt tot een kwaliteitsvoller leven.

Dit is alleszins mijn persoonlijke ervaring: Prh heeft me gebracht tot het ervaren van meer geluk, ondanks of liever zelfs met het feit dat ik ocs heb.

 

Ik volg nu een opleiding om te leren zelf mensen te begeleiden in dit persoonlijk groeiproces.

Binnen deze opleiding is het belangrijk ervaring op te doen in het luisteren naar en helpen van mensen.

Daarom bied ik mijn luisterend oor aan voor diegenen die bij zichzelf willen stil staan en meer zicht willen krijgen op hun groeimogelijkheden.

Het feit dat ik zelf ocs heb, kan hierin een meerwaarde betekenen.

 

Zegt het jou iets om binnen dit kader van oefengesprekken een persoonlijk gesprek aan te gaan met mij, voel je dan vrij om mij te contacteren via mijn mailadres: lutcludts@hotmail.com of telefonisch: 0479/66 69 14.

Dergelijk gesprek kost je niets, alleen vraag ik wel dat je bij mij aan huis komt.

Ik woon in Wilsele bij Leuven.

 

Let wel: ik kan je niet genezen van je ocs: ik ben geen psychologe of gedragstherapeute en dit groeiproces is een geleidelijk proces, maar het resultaat is groot en kan niemand je meer afnemen!

 

Vriendelijke groeten, Lut Cludts