Lectuur

 

Om OCS het hoofd te bieden is het belangrijk om goed geïnformeerd te zijn. Ik heb enkele boeken gelezen over ocs die ik je zeker kan aanraden.

Een eerste boek is getiteld "Alles Onder Controle" van dr. Lee Baer. Het is een boek waarin je kunt testen hoe jouw dwangsymptomen je leven beïnvloeden aan de hand van de YBOCS (Yale Brown Obsessive Compulsive Scale). Er worden veel verschillende voorbeelden belicht van mensen met OCS. Er wordt ook getoond hoe je aan de stoornis kunt werken met gedragstherapie. Kortom, een aanrader!

Je kan het bestellen bij Uitgeverij Nieuwezijds. www.nieuwezijds.nl

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

"Leven met een dwangstoornis"

Dit is een boek die je kan bestellen op www.bol.com . Het is een helder geschreven boek over ocs met veel tips hoe je je stoornis kan aanpakken. Het is geschreven door Fred Sterk. In Leven met een dwangstoornis komen de oorzaken, behandelingsmogelijkheden en zelfhulptechnieken voor de dwangstoornis uitgebreid aan bod.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

"Katharina, nog een kind"

Een lotgenote heeft een boek geschreven, een autobiografie, over haar ervaringen met ocs en andere stoornissen waarmee ze kampt. Het verhaal van Christa staat heel beknopt op onze site bij "ervaringen".

Je kan haar boek bestellen bij haarzelf op dit emailadres: christa-ocs@telenet.be . Het boek kost 17,00 euro. Laatste stuks, vlug zijn is de boodschap!

Hieronder kan je een link aanklikken om de cover te zien:

www.vvad.be/katharina.pdf