Activiteiten

De VVAD - Vlaamse Vereniging Angst en Dwang - komt doorgaans één keer per twee maanden samen met lotgenoten.

 

 

 

Meetings

 

Data voor 2022 zijn nog te bepalen. Wellicht gaan deze nog online doorgaan.

 Op meetings luisteren we naar elkaar, kunnen we tips geven en soms hebben we een bepaald thema. Voorbeelden zijn ocs en tijdverlies, ocs en relaties, ocs en gaan werken, ...


Op zaterdag 20 december 2014 hielden de psychologen Yves Kerremans en Liesbeth Maes tijdens onze bijeenkomst een duo spreekbeurt en op zaterdag 27 augustus 2016 organiseerden we een workshop rond "Blijheid werkt aanstekelijk/Wat maakt me blij?" die werd begeleid door onze vice-voorzitster Lut.

 

Gelieve een paar dagen voor de bijeenkomst een berichtje te sturen naar vvad@proximus.be of te bellen naar 059 70 31 34 als je hierop aanwezig zal zijn. Dit om een idee te hebben hoeveel personen we mogen verwachten. Alvast bedankt!

 

 

Wil je op de hoogte gehouden worden van deze activiteiten dan kan je je hier inschrijven op onze uitnodigingse-mail.

 

 

 

Voordrachten

 

VVAD is zich ervan bewust dat ocs nog steeds een miskende stoornis is.

 

Om het taboe dat op ocs rust te helpen doorbreken willen wij graag voordrachten geven omtrent deze stoornis. We denken bijvoorbeeld aan scholen, verenigingen, ...

 

Wij willen benadrukken dat wij geen professionelen zijn, enkel ervaringsdeskundigen. In onze voordrachten schetsen we wel een kort stukje theorie over wat ocs in feite is, en we spreken ook over onze ervaring en over de behandeling.

 

Zo gaven we op maandag 22 maart 2010 een voordracht in Seniorama te Leuven. Er was tevens gelegenheid om nadien vragen te stellen. We verzorgden tevens ook al vorming voor mensen die in hun beroep regelmatig met mensen in contact komen die ocs kunnen hebben.

 

Wilt u een voordracht over ocs? Kan u een groep mensen samenbrengen die dit onderwerp interessant vinden? Dan kan u mailen naar vvad@proximus.be.

 

Tot binnenkort!

 

Met vriendelijke groeten,

Alex

Voorzitter VVAD