Contact

Voor verdere informatie kun je ons contacteren via:

 

E-mail:

 

Wil je de voorzitter e-mailen, dat kan naar vvad@proximus.be

 

De penningmeester is bereikbaar op vvad.brabant@hotmail.com

 


Telefonisch:


Je kunt terecht op volgende nummers:

 

059 70 31 34

02 201 42 48

0479 666 914

 

Bij afwezigheid kun je gerust een boodschap inspreken met de vermelding van je naam en telefoonnummer. We contacteren je zo snel mogelijk. We willen benadrukken dat we geen professionele hulpverleners zijn maar lotgenoten en ervaringsdeskundigen die kunnen luisteren, tips geven en je op weg helpen naar een gepaste behandeling. We kunnen geen pasklare oplossing voor ocs bieden. Bovenstaande telefoonnummers zijn geen nummers van een secretariaat maar privénummers waarop je terechtkan.

 

We kijken er naar uit om je te woord te staan.

 

Met viendelijke groeten,

Alex

Voorzitter VVADPS: Het is ook mogelijk om persoonlijk jouw vraag te stellen aan psychiater Menno Oosterhoff uit Nederland, dit zowel telefonisch als via e-mail.


Heb je een vraag over dwang(gerelateerde) problematiek dan kun je contact opnemen met psychiater Menno Oosterhoff. Je kunt hem mailen op dit e-mailadres of bellen op zijn mobiele nummer +31.6.20708160 (Nederland). Op de website Dwang.eu vind je op deze pagina ook andere deskundigen, patiënten en naasten die bereikbaar zijn voor vragen per mail. Vragen worden vertrouwelijk behandeld.Contactformulier:
Mensen die in de afgelopen week een bericht verstuurd hebben en geen reactie ontvingen, dit komt omdat het formulier gelinkt was aan een oud emailadres van mij. Nu werkt het. Mijn excuses.


OPROEP VAN EEN STUDENTE:


Dag ouders,


Mijn naam is Marianka Veraverbeke, studente klinische orthopedagogiek.
In het kader van mijn masterproef krijg ik de kans om meer te leren over emotionele problemen bij kinderen en de beleving hierrond bij ouders. Hoe is het voor een ouder om te merken dat je kind worstelt met emotionele problemen? Hoe is het om hulpverlening in te schakelen voor je zoon/dochter?


Ben jij een ouder van een kind jonger dan 12 jaar die bij de hulpverlening aangemeld werd omwille van emotionele problemen? Wil je hier iets meer over vertellen? Dit zou zijn via een semi-gestructureerd interview (1u) en een beknopt aantal korte vragenlijsten zijn. Er wordt hierbij aandacht besteed aan jullie de opvoeding van jullie kind(eren) beleven, naar jullie hulpvraag en naar de sociale steun en veerkracht die jullie al dan niet ervaren.


Wens je deel te nemen aan dit onderzoek? Stuur mij dan gerust een berichtje voor 10 april via marianka.veraverbeke@ugent.be Tot snel, 


Marianka Veraverbeke


Meer informatie op deze te downloaden affiche:

https://vvad.be/onewebmedia/Affiche1_1.jpgInteressante websites:

 


www.gedwangenis.bewww.medipedia.be

MediPedia is een medische encyclopedie voor het grote publiek.

U vindt er alle informatie over ziekten, hun diagnose, hun symptomen en de nieuwste behandelingen.

MediPedia bevat ook getuigenissen van patiënten, naasten en professionals, maar ook tests, actueel nieuws, beelden en videofragmenten.

 

 

www.tourette.be

Dit is een vereniging voor mensen met Gilles de la Tourette. Mensen met deze stoornis hebben meer kans op het ontwikkelen van ocs en hebben vaak familieleden die lijden aan ocs.

 

 

www.ocdvriendenkring.org

In Nederland is er omtrent ocs een uitgebreid initiatief op het internet.

 

Je vindt er allerhande informatie omtrent ocs, je kan jezelf testen en er is mogelijkheid om, indien lid, informatie te posten op het forum!

 

www.adfstichting.nl

De Angst, Dwang en Fobiestichting bestaat reeds 40 jaar.

 

www.vind-een-psycholoog.be

www.vind-een-psycholoog.nl

www.vindeentherapeut.be

www.vind-een-therapeut.nl

zijn websites met adressen van psychologen, therapeuten volgens regio

 

www.invaliditeit.be: een site met allerlei informatie omtrent invaliditeit

 

www.vvm-vzw.be: een site van de Vereniging voor Verlegen Mensen.

 

www.ocdla.com

 

users.telenet.be/kiddies/dwangneurose.htm


www.youtube.com/watch?v=rh8TLaXGvMs&feature=youtu.be: een animatiefilm omtrent OCS


www.dwang.eu


www.mijngezondheidsgids.nl/patientenverhaal-obsessive-compulsive-disorder-ocd/: een patiëntenverhaal OCD gepubliceerd door het gezondheidsplatform Mijn Gezondheidsgids.

Dit verhaal gaat over Peter (gefingeerde naam), hij weet sinds een tijdje dat hij OCD heeft. Hij heeft het er behoorlijk moeilijk mee maar probeert zichzelf wel te helpen door bijvoorbeeld te spinnen of de racefiets te pakken.